NIEUWS

Lege kantoren worden vervangen door duurzame woningen 

Amsterdam, 31 mei 2017 – Enkele tientallen leegstaande kantoren worden vervangen door 3-4.000 duurzame woningen. Beukenhorst-West, een desolate kantoorwijk vlakbij station Hoofddorp, wordt de komende jaren omgetoverd tot een aantrekkelijk woonwijk: Hyde Park Hoofddorp. Schiphol op vijf treinminuten. Binnen een klein half uur sta je in het centrum van Amsterdam. Projectwethouders van Hoofddorp-CentraalAdam Elzakalai en Marjolein Steffens-van de Water zijn enthousiast. Snippe ontwikkelde eerder Holland Park in Diemen. Ook daar werden leegstaande kantoorkolossen vervangend door aantrekkelijke en betaalbare woningen. Met snelle vervangende nieuwbouw kan de toenemende woningnood in Nederland worden bestreden.   

 

                            Klik voor de website

Snelle vervangende nieuwbouw Arnhem Presikhaaf

Arnhem, 1 november 2016 - Op uitnodiging van woningbouwcorporatie Vivare en Hegeman hebben vertegenwoordigers van de corporaties Mitros Utrecht, Tiwos Tilburg, Woonbedrijf Eindhoven, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Paras Concepts, TNO Bouw, NVB en NVTB een bezoek gebracht aan het wijkvernieuwingsproject Presikhaaf.

 

Klik voor meer informatie

Vervanging evengoed optie
nul-op-de-meter
Rijtjeshuis rolt binnen een week van de lopende band

Den Haag, 6 oktober 2015 - NVTB is medeondertekenaar van de Energiesprong en lidbedrijven uit de bouwindustrie werken samen aan industriële oplossingen voor energieneutraal bouwen. Al schiet het in aantallen nul-op-de-meterrenovaties nog niet zo op, positief effect van de Stroomversnelling tot nu toe is, dat echte prestaties en snelheid steeds meer centraal komen te staan.

 

                                 

     

Drunen, 21 september 2015 - In een fabriek in Brabant wordt in zes dagen tijd een complete woning in elkaar gezet. De woningbouw is in hoog tempo aan het veranderen(bron: FD 21-09-2015).

 

                                Klik voor het artikel 

Met vervangende nieuwbouw naar een "Next Level" 

Den Haag, 15 februari 2017 - Vervangende Nieuwbouw wordt genoemd in de VNO-NCW NL Next Level publicatie Energie voor de Toekomst als doorbraakproject voor de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad. Het tempo van de verduurzaming van de gebouwde omgeving ligt momenteel veel te laag. NL Next Level werkt aan een veiliger, welvarender, duurzamer en innovatiever Nederland.    

 

                                Klik voor de website

EIB: Zeker 270.000 woningen aan vervanging toe

Amsterdam, 20 oktober 2016 - Uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat tot 2030 zeker 270.000 woningen moeten worden vervangen omdat ze te sterk verouderd zijn of niet meer op de moderne vraag zijn toegesneden. De vervanging van deze woningen vergt een investering van €50 miljard. Lees het rapport Investeren in de Nederlandse Woningmarkt uit 2016 via de onderstaande link.

Lees het rapport

"Subsidiebeleid benadeelt nieuwbouw

van groene woningen".

Den Haag, 21 september 2015 - Het subsidiebeleid van de overheid richt zich te eenzijdig op het duuraam renoveren van oude woningen. Bouwers van energiezuinige nieuwbouwwoningen worden hierdoor benadeeld. Dat stelt de branchevereniging van toeleveranciers in de bouw NVTB(bron: FD 21-09-2015).

 

                                 Klik voor het artikel 

Limburg: eerst slopen dan bouwen

Maastricht, 22 oktober 2014 - Zuid-Limburgse woningcorporaties krijgen 75 miljoen euro korting op

de Verhuurdersheffing. Van dat geld moeten zij 5.000 bestaande woningen slopen en 1.700 levensloopbestendige woningen nieuw bouwen. De Limburgse gedeputeerde Erik Koppe (VVD) maakt zich al langere tijd sterk voor vervangende nieuwbouw: eerst slopen, dan bouwen (bron: BinnenlandsBestuur)

Vervangende Nieuwbouw

De website www.vervangendenieuwbouw.nl is op 1 november 2014 opgestart. Heeft u goede voorbeelden van of ervaring met duurzame vervangende nieuwbouw? Neem dan contact op met Peter Fraanje p.fraanje@nvtb.nl