PUBLICATIES

SNELLE VERVANGENDE NIEUWBOUW

Den Haag – Uw woning binnen zes weken inruilen voor een nieuwe? Het kan! Wilt u weten hoe? Blader dan in de digitale editie van de brochure over snelle vervangende nieuwbouw.

VERVANGING WORDT EEN GROEIMARKT

Amsterdam - Vervangende nieuwbouw wordt een groeitmarkt, zo stelt Taco van Hoek in een verkennend onderzoek naar de woningmarkt voor de komende jaren. De directeur van het Economisch Instituut Bouwnijverheid vertel dat er naar de komende tijd 600.000 woningen moeten worden vervangen.

RENOVATIE IS NIET ZALIGMAKEND

InterviewVervangende nieuwbouw is in sommige gevallen beter dan renovatie. Want voor sommige wijken loont renoveren niet meer. Dat vindt Peter Fraanje, directeur van het Nederlands Verbond Toelevering Bouw. Daarom ontwikkelt de toeleverende industrie snelle, vervangende nieuwbouw als alternatief voor hoogwaardige renovatie.

TNO-RAPPORT VERVANGENDE NIEUWBOUW

Den Haag - De voorzitter van het NVTB, Michiel Dankers, overhandigde het eindrapport vandaag aan Ed Nijpels, voorzitter van de SER-borgingscommissie Energieakkoord voor duurzame groei. Dankers liet weten dat het NVTB-initiatief breed wordt gesteund door alle bouwgerelateerde branches. Als de aanbevelingen uit het rapport worden opgevolgd kunnen de doelen van het Energieakkoord in 2020 worden gehaald dankzij de naar schatting extra 30 PJ besparing die met versnelde vervangende nieuwbouw kan worden bereikt.

BOUWINDUSTRIE KLAAR VOOR NIEUWE VRAAG NAAR WONINGEN

Den Haag - De vraag naar woningen trekt weer aan. In Amsterdam en Utrecht spreekt men zelfs van een nieuwe woningnood, zoveel vraag is er naar woonruimte. Makelaars hebben het druk met de verkoop van bestaande woningen, maar ook de nieuwbouw komt op gang. In de eerste zeven maanden van 2014 zijn ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht, ruim de helft meer dan het jaar daarvoor, zo meldt NVB.